دوره های مجازی نظام مهندسی
دوره های مجازی نظام مهندسی-قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان دراسفند ماه 1374 به تصویب رسید و جهت اجرا به وزارت مسکن وشهرسازی ابلاغ شد . به موجب این قانون ، در هر استان، تشکیلاتی به نام سازمان نظام مهندسی ساختمان استان، تشکیل میگردد. همچنین اشتغال اشخاص حقیقی و حقوقی به آن دسته از امور فنی
در بخشهای ساختمان و شهرسازی که توسط وزارت راه و شهرسازی تعیین میشود، مستلزم داشتن صلاحیت حرفهای است.
این صلاحیت در مورد مهندسان از طریق پروانه اشتغال به کار مهندسی و در مورد کاردانهای فنی و معماران تجربی از طریق پروانه اشتغال به کار کاردانی یا تجربی و در مورد کارگران ماهر از طریق پروانه مهارت فنی احراز میشود. مرجع صدور پروانه اشتغال به کار مهندسی و پروانه اشتغال به کار کاردانی و تجربی وزارت راه و شهرسازی و مرجع صدور پروانه مهارت فنی وزارت کار و امور اجتماعی تعیین میگردد. برهمین اساس وزارت راه و شهرسازی جهت تعیین صلاحیت مهندسان اقدام به برگزاری آزمون در7 رشته اصلی مندرج درقانون نظام مهندسی وکنترل ساختمان نمود.
آزمون ورود به حرفه در سالهای اولیه از کتاب قانون نظام مهندسی وبرخی مقررات ملی ساختمان که تا آن زمان تدوین شده بود ؛ برگزار گردید و بر همین اساس برخی از مهندسین موفق به دریافت پروانه اشتغال به کار مهندسی گردیدند ؛ تا اینکه روند برگزاری آزمون نظام مهندسی به سمتی حرکت نمود که علاوه بر اطلاعات دانشگاهی رشته تخصصی و آشنایی با مقررات ملی ساختمان که تاسال 1379 تقریبا کامل گردیده بود ؛دانسته های مهندسین رشته های مختلف در امور اجرایی و تجارب کاری مرتبط مورد آزمون قرارگرفت.
پروانه پایه 3 :
برای مثال جهت اخذ پروانه نظارت پایه 3 شما احتیاج به تایید دو عدد مهندس پایه یک دارید و برای اخذ پروانه پایه 3 اجرا شما باید در دوره ای که از طرف سازمان نظام مهندسی برای اخذ این پروانه اجرا می شود، شرکت کنید و مدرک آن را همراه خود داشته باشید، لازم به ذکر است که شرکت در این دوره ملزوم به عضویت شما در سازمان نظام مهندسی می باشد.
شرایط ارتقاپایه نظام مهندسی:
شرایط ارتقاء پایه نظام مهندسی شامل شرط زمانی و شرط کسب نمره قبولی در آزمون مربوطه وشرکت در دوره ها -کلاس های آموزشی – سمینارها و کنفرانس ها و … می باشد .
داوطلبانی که دارای پروانه نظام مهندسی هستند می توانند پس از گذشت 4 سال از پایه 3 به 2 با گذراندن دوره های مورد نیاز و پس از گذشت 5 سال دیگر از پایه 2 به 1 ارتقاء پیدا کنند .
با گذشت زمان داوطلبان ارتقاء پایه نظام مهندسی می بایست در یکسری دوره ها و کلاس های آموزشی شرکت کنند و سپس در یک آزمون داخلی امتحان دهند .
همچنین شرایط ارتقا پایه ارشد نیازمند داشتن 6 سال سابقه کار حرفه ای در پایه 1 مهندسی می باشد.
توجه داشته باشید که هیچ مهندسی نمی تواند به یکباره از پایه 3 به 1 ارتقا پیدا کنند و داشتن مدرک تحصیلی و سابقه کار بالا در این امر کمکی نمی کند و کسب تجربه با گذشت زمان امری ضروری برای ارتقا پایه به شمار می رود.
قابل ذکر است ارتقا پایه 1 به ارشد نیاز به گذروندن دوره های آموزشی ندارد.
مدت توقف در پایه پروانه اشتغال به کار نظام مهندسی:
مدت توقف در پایه پروانه اشتغال به مهندسی به مدت زمانی گفته می شود که برای ارتقا پایه لازم است تا اززمان صدور پروانه پایه قبلی از آن سپری گردد.
طبق قـانون نظام مهندسی، زمان توقف در پــایه از 3 به 2 چـهار سـال، از 2 به 1 پنج سـال و از 1 به ارشد 6 سال از تاریخ اخذصلاحیت نظارت، طراحی و اجرا می باشد.
زمان توقف برای هر یک از صلاحیت ها، به صورت مجزا ملاک عمل خواهد بود.
برای صلاحیت نظارت و طراحی، تاریخ اخذپروانه(برای هرکدام) و برای صلاحیت اجرا، تاریخ درج شده در پشت پروانه، مدنظر است.
مدارك تحصیلات تکمیلی اعم ازکارشناسی ارشد ودکتری تاثیری درکاهش زمان فوق نخواهند داشت.
ارتقا از پایه 1 به ارشد نیاز به گذراندن دوره های آموزشی و تعویض پروانه ندارد.