دریافت پروانه پایه 3 صلاحیت اجرا
دریافت پروانه پایه 3 صلاحیت اجرا-همه فارغ التحصیلان رشته های هفتگانه نظام مهندسی بعد از گذشت ۳ سال از مدرک کارشناسی یا ۲ سال از مدرک کارشناسی ارشد و یا ۱ سال از مدرک دکترای خود می توانند در آزمون نظام مهندسی شرکت کنند.
آزمون نظام مهندسی :
آزمون نظام مهندسی معمولا دو بار در سال و زیر نظر وزارت راه و شهرسازی کشور برگزار می گردد. سوالات این آزمون برای تمامی رشته ها به صورت چهار گزینه ای و تستی است که حدنصاب نمره قبولی در آزمون های ورود به حرفه مهندسان و کاردان های فنی ساختمان در تمامی رشته ها 50 درصد بوده و برای آزمون های تعیین صلاحیت حرفه ای معماران تجربی پایه سه 50 درصد، پایه دو 55 درصد و پایه یک 60 درصد می باشد.
در صورت پذیرفته شدن در این آزمون که عموما به صورت open book برگزار شده و در کلیه رشته ها حدنصاب قبولی ۵۰ درصد کل نمره می باشد اشتغال به کار پایه ۳ دریافت کنند.
البته در رشته هایی مانند مهندسی عمران پروانه اشتغال به کار در سه بخش اجرا، محاسبات و نظارت وجود دارد که برای هر کدام از آنها آزمونی جداگانه گرفته می شود.
مهندسین عمران و معماری متقاضی دریافت پروانه اشتغال پایه 3 صلاحیت اجرا :
مهندسان عمران ومعماری که صلاحیت اجرا در آزمون نظام مهندسی قبول شده اند باید دوره های آموزشی اجباری صلاحیت اجرا را بگذرانند و گواهی آن را دریافت نموده و برای گرفتن پروانه اشتغال اجرا اقدام نمایند.
توجه فرمایید برای دریافت پروانه نظارت و طراحی نیاز به گذراندن دوره های خاصی نیست.
مدت اعتبار گواهينامه هاي دوره هاي ارتقاء پايه و سمينارهاي آموزشي از “تاريخ برگزاري به مدت 3 سال” بوده .
پس از گذشت اين مدت گواهينامه هاي صادره، جهت تمديد و ارتقاء پايه از درجه اعتبار ساقط مي گردد.
شرکت در دوره های لازم برای ارتقا و آزمون داخلی برای ارتقا پایه پروانه اشتغال در رشته ی مهندسی الزامی است .
به شرط قبولی در آن آزمون، حضور در کلاس ها و گذشت زمان کافی می توانند ارتقاء پایه داشته باشند. به نحوی که اگرکسی در سال ۸۷ از دانشگاه در مقطع کارشناسی فارغ التحصیل شده باشد و به طور مرتب در حرفه مهندسی فعالیت داشته باشد.
دوره های آموزشی که مهندسین عمران و معماری واجد شرایط , پس از قبولی در آزمون صلاحیت اجرا ی نظام مهندسی برای دریافت پروانه اشتغال پایه 3 بایستی شرکت کنند :
1- آشنایی با شرح وظایف پیمانکار مسایل اولیه کاگاهی و نکات اجرایی
2-مبانی سلامت ایمنی و حفاظت محیط زیست hse
3- مصالح ساختمانی و استاندارد های مربوطه – نکات اجرایی سازه مصالح بنایی – دیوارچینی
4- نکات اجرایی تاسیسات برقی ساختمان (1)
5- نکات اجرایی تاسیسات مکانیکی ساختمان (1)
6- نکات اجرایی در تخریب بناهای فرسوده / نکات اجرایی پی های سطحی
7- نکات اجرایی ساز های فولادی 1/ نکات اجرایی سازه های بتن مسلح