سامانه آموزش نظام مهندسی کشور
سامانه آموزش نظام مهندسی کشور-در سال 1352، تاسیس دو سازمان «نظام مهندسان معمار و شهرسازی» و «سازمان نظام مهندسان ساختمان و تأسیسات» پیش بینی شد.
بعد از انقلاب اسلامی ایران و در سال 1371 به علت وجد نداشتن یک نهاد قدرتمند جهت سازماندهی مهندسان و فعالیتهای آنان، و همچنین نبود تعرفههای یكسان، نوعی خلا قانونی در امور مهندسی به ویژه مهندسی ساختمان وجود داشت،
در زمانی که به دلیل عدم صلاحیت مجری و یا نظارت کافی، اختلالی به وجود میآمد، مرجعی برای رسیدگی وجود نداشت. بنابراین قانونی آزمایشی تصویب شد که به جای دو سازمان ذکر شده در ابتدای این متن، یک سازمان واحد با عنوان سازمان نظام مهندسی ساختمان تأسیس گردد.
شرکت در دوره های ارتقا :
شرکت در دوره های لازم برای ارتقا و آزمون داخلی برای ارتقا پایه پروانه اشتغال در رشته ی مهندسی الزامی است .
و به شرط قبولی در آن آزمون، حضور در کلاس ها و گذشت زمان کافی می توانند ارتقاء پایه داشته باشند.
ثبت نام ارتقاپابه :
شرایط ارتقاء پایه نظام مهندسی شامل شرط زمانی و شرط کسب نمره قبولی در آزمون مربوطه وشرکت در دوره ها –کلاس های آموزشی – سمینارها و کنفرانس ها و … می باشد .
داوطلبانی که دارای پروانه نظام مهندسی هستند می توانند پس از گذشت 4 سال از پایه 3 به 2 با گذراندن دوره های مورد نیاز و پس از گذشت 5 سال دیگر از پایه 2 به 1 ارتقاء پیدا کنند .
با گذشت زمان داوطلبان ارتقاء پایه نظام مهندسی می بایست در یکسری دوره ها و کلاس های آموزشی شرکت کنند و سپس در یک آزمون داخلی امتحان دهند .
همچنین شرایط ارتقا پایه ارشد نیازمند داشتن 6 سال سابقه کار حرفه ای در پایه 1 مهندسی می باشد.
توجه داشته باشید که هیچ مهندسی نمی تواند به یکباره از پایه 3 به 1 ارتقا پیدا کنند و داشتن مدرک تحصیلی و سابقه کار بالا در این امر کمکی نمی کند و کسب تجربه با گذشت زمان امری ضروری برای ارتقا پایه به شمار می رود.
قابل ذکر است ارتقا پایه 1 به ارشد نیاز به گذروندن دوره های آموزشی ندارد.