صلاحیت اجرا عمران، آری یا خیر؟
در مقاله قبلی ویژگیها و مزایا و معایب صلاحیت نظارت مورد بررسی قرار گرفت و در این مقاله صلاحیت اجرا مورد بررسی قرار میگیرد
مجری کیست؟
ابتدا به شرح مختصری از وظایف مجری پرداخته میشود
مجری به شکل کلی نسبت به ناظر و محاسب زمان بیشتری را در یک پروژه باید بگذراند. مهندس مجری لازم است که از ابتدا تا انتهای پروژه در محل پروژه حضور داشته باشد.
مهندس مجری برای گرفتن پروژه جدید لازم است تا در پروژه قبلی از نظر فیزیکی حداقل ۷۵ درصد پیشرفت داشته باشد. همین امر، اهمیت صلاحیت اجرا عمران را نشان میدهد که شاید نسبت به صلاحیتهای نظارت و محاسبات دارای مسئولیت بیشتری باشد.
اگرچه مسئولیت همه صلاحیتها سنگین و خطیر است ولی در صلاحیت اجرا و نظارت به دلیل وجود چالشهای بیشتر، ممکن است سنگینتر باشد. مهندس مجری لازم است در مورد ساخت و ساز و اجرا داری سابقه یا تجربه کافی باشد. اگر مهندسی این شرایط را نداشت توصیه میشود این سابقه و تجربه را کسب نماید.
مزایای صلاحیت اجرا
پروانه صلاحیت اجرا عمران، بیشتر مناسب افرادی است که به دنبال تحرک و مواجهه با چالشهای جدید هستند. افرادی که به شکل کلی در تصمیمگیری ها سریع و منطقی عمل میکنند و دارای مدیریت بحران قویتری هستند میتوانند در اجرا موفق باشند. مهارت ارتباطی خوب نیز از ویژگیهای افراد موفق این صلاحیت است.
بنابراین اگر فردی به دنبال مواجهه با چالشهای جدید است و تمایل دارد صفر تا صد پروژه را زیر نظر داشته باشد این صلاحیت برای او بسیار مناسب میباشد.
معایب صلاحیت اجرا
همانگونه که در مقاله قبلی اشاره شد، بهتربودن یک امر نسبی است. اگر روحیات فردی به گونهای باشد که از رفت و آمد بسیار به محل پروژه و مواجهه با چالشهای جدید دوری گزیند. اکثر مواردی که در بخش مزایا ذکر شد به معایب تبدیل میشود.
ولی به شکل کلی مهمترین معایب این صلاحیت، صرف زمان زیاد در محل اجرای پروژه است. همین امر ممکن است باعث شود موارد حادثه یا شبهحادثه بیشتری برای مهندس مجری اتفاق بیفتد. به همین دلیلِ حضور مداوم در کارگاه ساختمانی نیازمند مراقبت بیشتر نیز میباشد.
نتیجهگیری
حتما با مطالعه این مقاله دریافتهاید که بسیاری از مواردی که به عنوان مزایا یا معایب ذکر میشوند نسبی است. به این صورت که مزایا و معایب با توجه به روحیات شخص و تواناییهای او تعیین میشود.
ارتقا پایه پیام نور البرز امیدوار است که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
در مقاله بعدی به صلاحیت محاسبات پرداخته میشود.