ورود به حرفه صلاحیت ها ی رشته عمران شامل سه صلاحیت نظارت، اجرا و محاسبات میباشد
یک پرسش مهم
شاید از خود پرسیده باشید که کدام صلاحیت میتواند برای یک مهندس بهتر باشد؟ همانگونه که میدانید بهتربودن امری نسبی است و با توجه به شرایط یک مهندس تعیین میگردد. به عنوان مثال ممکن است فردی در صلاحیت محاسبات بسیار بهتر و موفق تر از صلاحیت اجرا باشد. در صورتی که برای فردی دیگر این امر متفاوت باشد. در این مقاله با ما همراه باشید تا در ورود به حرفه صلاحیت ها دقت بیشتری برگزینید.
به شکل کلی با دانستن مزایا و معایب هرکدام از صلاحیت ها میتوان دریافت که کدام صلاحیت به توانایی ها، روحیات و شرایط فرد مهندس مرتبط است. به عبارتی مهندس در آن صلاحیت موفقتر است تا انتخاب بهتری برای ورود به حرفه صلاحیت های رشته عمران داشته باشد.
مزایا و معایب صلاحیت نظارت
در این مقاله سعی می شود مزایا و معایب صلاحیت نظارت در انتخاب ورود به حرفه صلاحیت ها مورد بررسی قرار گیرد.
از محاسن صلاحیت نظارت میتوان به تحرک و پویایی مهندس ناظر اشاره کرد. مهندس ناظر بنابر مسئولیت خود لازم است با سازنده، مالک و مسئولان نظام مهندسی و شهرداری در ارتباط باشد. به همین علت است زنده بودن و پویایی در این صلاحیت جریان دارد. همچنین بنابر مسئولیت اصلی یک مهندس ناظر که بازدید و سرکشی از پروژه ها و ارائه گزارش مداوم به نظام مهندسی و شهرداری است. این امر سبب میگردد که این صلاحیت مناسب افرادی باشد که علاقهای به کار دفتری و پشت میزنشینی و بدون تحرک نداشته باشند. اگر کار با نرمافزارهای طراحی را نیز برای بعضی افراد سخت بشماریم. صلاحیت نظارت حسن بزرگی را برای این افراد نسبت به صلاحیت محاسبات ممکن میسازد. اگر فردی این مزایا را مورد اهمیت می داند می تواند در ورود به حرفه صلاحیت ها، صلاحیت نظارت را انتخاب نماید.
و اما معایب
از معایب صلاحیت نظارت میتوان به بحث و مخالفت با سازنده یا مالک پروژه برای ارائه گزارش های مهندس ناظر اشاره کرد. همان گونه که میدانید نظارت امری دقیق، موشکافانه و خطیری است. که در آن مهندس ناظر باید با رعایت اصول اخلاقی و حرفهای درست در اجرای آن تلاش نماید. و در صورت مشاهده هرگونه نادرستی در اجرای کار مراتب را در قالب گزارش ارائه نماید.
طبیعی است که ممکن است در ابتدا این امر به مذاق مالک یا سازنده خوش نیاید. همین امر ممکن است باعث بحث و یا حتی در بعضی موارد باعث درگیری شود اما مهندس ناظر باید با علم به این موضوع و در طول زمان و با استفاده از توانایی های ارتباطی خود، بهترین راهکار را برای تعامل با مالکان و سازندگان گرامی در نظر گیرد تا پروژه با کمترین مباحثه و با بالاترین دقت و حساسیت اجرا گردد تا ایمنی و سلامت کافی را برای همگان ممکن سازد.
نتیجه گیری
در صورتی که مهندس ناظر این صلاحیت را مطابق با توانایی ها و روحیات خود بداند می تواند برای ارتقا پایه خود نیز اقدام نماید و با شرکت در کلاس های ارتقا پایه، دانش و مهارت خود را به شکل گسترده تری به کار گیرد.
در مقالات بعدی مزایا و معایب صلاحیت های اجرا و محاسبات مورد بررسی قرار میگیرد.