آزمون نظام مهندسی
با توجه به تعریف نظام مهندسی مجموعه ای از آئین نامه ها، قانون، مقررات، استانداردها و تشکل های مهندسی، حرفهای و صنفی را در بر می گیرد. بنا بر آنچه قبلاً گفته شد یکی از مهمترین وظایف این سازمان نظارت بر طراحی و اجرای صحیح و اصولی ساخت و سازها بر اساس مباحث مقررات ملی ساختمان میباشد، بنابراین میبایست کلیه مراحل ساخت توسط کارشناسان این سازمان تایید شود. کارشناسان سازمان نظام مهندسی از طریق آزمون نظام مهندسی انتخاب شده و پس از دریافت پروانه اشتغال به کار مهندسان، میتوانند با این سازمان همکاری داشته باشند.
آزمون نظاممهندسی چیست؟
یک آزمون جزوه باز است که معمولاً سالی ۲ بار که یکبار در نیمه اول و یکبارهم در نیمه دوم سال برگزار میشود. این آزمون برخلاف خیلی از آزمونهاحدنصاب و محدودیتی برای تعداد افراد قبول شده ندارد- و مثل بقیه آزمونهای استخدامی نیست که تعداد افرادی که میتوانند قبول شوند مشخص باشد و رقابت باشد. ، بلکه مانند آزمونهای دانشگاهی قبولی در آن منوط به کسب ۵۰% درصد نمره هست که البته سؤالات بهصورت تستی هست و نمره منفی هم دارد.
متولی آزمون ، سازمان نظام مهندسی کل کشور با همکاری دفتر مقررات ملی ساختمان است که این دفتر زیر نظر وزارتخانه راه و شهرسازی میباشد، و مسولیت برگزاری آزمون نظام مهندسی بعهده سازمان سنجش کشور میباشد.
آیا همه فارغالتحصیلان رشتههای هفتگانه میتوانند در آزمون نظاممهندسی شرکت نمایند؟
جواب این سوال خیر است. غیر از داشتن مدرک مهندسی از دانشگاه معتبر برای شرکت در این آزمون نیاز به داشتن سنوات کاری هم هست؛ که این سنوات به شرح زیر هست:
– برای مقطع تحصیلی کارشناسی ۳ سال سابقه کار
– برای مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد ۲ سال سابقه کار
– برای مقطع تحصیلی دکتری ۱ سال سابقه کار
که این سوابق کاری باید در رشته مرتبط و بعد از گرفتن مدرک باشد؛ اما برای داوطلبانی که قبلا دارای کاردانی بودهاند به ازای هر ۵ سال سابقه کار با مدرک کاردانی در صورت هم رشته بودن (مدرک کاردانی و کارشناسی هم رشته باشند) یک سال سنوات محاسبه میشود و حداکثر ۲ سال به سنوات مهندسی اضافه خواهد شد. همچنین برای کمتر از ۵ سال هم بهتناسب به سنوات مهندسی اضافه خواهد شد.